Taxikář v Olomouci řídil opilý, strážníky upozornil anonym



 16. 02. 2018

Šoféra taxislužby pod vlivem alkoholu odhalili strážníci v Olomouci. Na opilého taxikáře je telefonicky upozornil anonym. Řidič nadýchal 1,44 promile.

Když se na služebně strážníků v Olomouci ve čtvrtek před devátou hodinou večer rozdrnčel telefon, anonymní hlas poté oznámil opilého řidiče taxislužby. 

Strážníci pak skutečně opilého taxikáře nalezli, zastavili ho ve Fordu Galaxy v Polské ulici. "Zde strážníci zkontrolovali devětatřicetiletého řidiče a následnou orientační dechovou zkouškou u něj zjistili hodnotu 1,44 promile alkoholu v dechu," uvedl mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Strážníci tak přivolali policisty, kteří novým měřením u devětatřicetiletého taxikáře potvrdili 1,33 promile alkoholu. 

"Řidič se k požití alkoholu doznal. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," dodala k případu mluvčí policie v Olomouckém kraji Irena Urbánková. Muž je nyní podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až rok za mřížemi. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: