13 řečníků a souboj startupů. Na začátku je důležité mít odvahu a nadšení, zaznělo také na UP Business Camp




Mít nadšení, motivaci, odvahu, dát do podnikání srdce a začít businessem můžete právě teď. To opakovaně zaznívalo na univerzitní konferenci UP Business Camp, která proběhla v sobotu 20. listopadu v Olomouci v DOMĚ U PARKU.

Účastníci konference měli možnost si poslechnout 13 inspirativních řečníků a zažít souboj startupů, který se konal v rámci konference. Mohli se inspirovat v panelové diskuzi a zjistit tak, jak začít podnikat ve velkém či malém městě. Pro účastníky Souboje startupů byl v dopoledních hodinách připraven workshop prezentačních dovedností.

Letošní konferenci UP Business camp zahájil rektor Univerzity Palackého Martin Procházka. „Nebojte se dělat chyby. Pak zase chyby. A pak zase chyby. A pak budete připraveni," uvedl hned po zahájení náměstek hejtmana Olomouckého kraje Jan Šafařík.

Akci odstartoval nápad pro monitoring stád koz a ovcí

Hned na začátku konference se představila vítězka soutěže Podnikavá hlava 2021, Dominika Sokolová s firmou FESTADA, která funkčně monitoruje stáda koz a ovcí. Její projekt se od vítězství v Podnikavé hlavě se obrovsky posunul. Hned po ní navázala Eva Klabalová se svojí značkou KAVE footware. Představila nám výrobu českých tenisek, při jejíž výrobě se snaží chovat maximálně ekologicky a využívat odpadového materiálu.

Pod pokličku jesenické firmy WOOX  nechal nahlédnout Miroslav Kubiček, který ve firmě pracuje jako Product Manager. Michal Holub, kouč osobního růstu, nám ukázal, jak dělat to, co nás opravdu baví.

V odpoledním programu nám Lukáš Medek popsal svou cestu k výrobě ořechových másel a dalších dobrot od firmy Šufan. Následně celý sál rozhýbal se svým pětiminutovým cvičením Ondřej Horák s trenérem Jiřím Zadinou z OfficeFitness.

Yarmilla a její příběh rozesmál celý sál 

Poslední přednáška představila spolupráci Davida Prycla z univerzitního aplikačního centra Baluo a Tomáše Pošepného, Product Ownera a spoluzakladatele Yarmilla, datové platformy pro profesionální sport.

Řekl, proč dnes pro řízení sportovního výkonu používá Yarmilla řada sportovních svazů, reprezentačních trenérů a sportovců. Jeho příběh rozesmál celý sál, i když se ke konferenci připojil pouze online.

Souboj startupů vyhrál Cementum

V souboji startupů nejlépe obstál projekt Cementum, který vytváří designové výrobky ze speciálního betonu s téměř nekonečnou recyklací. Dále Veles Technology, jehož cílem je prorazit jako výrobce a distributor VR headsetů.

Posledním projektem oceněným porotou je Nekrachni, který chce změnit finanční vzdělávání na SŠ a usnadnit tak mladým lidem přechod do dospělého života. Publikum nejvíce zaujal projekt eBuseness Cards, který si klade za cíl nahradit papírové vizitky elektronickými.

Konferenci UP Business Camp pořádal Vědeckotechnický park Univerzity Palackého za finanční podpory generálního partnera Komerční banky. Další významní partneři jsou Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, Startup Klub, ESMEDIA Interactive, Inovační centrum Olomouckého kraje, Busyman a Reticulum. Nad celou konferencí převzal záštitu Olomoucký kraj.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: