VIDEO: Černý dým nad Olomoucí zalarmoval hasiče. Hořela zahradní chata




/+ FOTOGALERIE/ Požár dřevěné chatky a přístavku zaměstnal v pondělí v podvečer olomoucké hasiče, kteří k požáru spěchali za ulici Sibiřskou, v olomoucké části Pavlovičky. Požár byl díky hustému černému kouři vidět z velké dálky.

Hasiči se o požáru dozvěděli díky oznámení na tísňovou linku. A k ohni ihned vyjely tři cisterny z olomoucké stanice za následné pomoci dobrovolných hasičů z Chválkovic a Černovíru. Požár byl pozorovatelný díky hustému černému kouři z velké dálky, k rozšíření do lesního porostu naštěstí nedošlo. O tom, zda by někdo při požáru zraněn, hasiči v pondělí večer neinformovali. 

Po půl hodině se podařilo dostat hasičům požár pod kontrolu. "V navazujícím čase dohašovali větší množství menších ohnisek na velké ploše. Následně jednotky pokračovaly v postupném dohašování a rozebírání vyhořelých dřevěných konstrukcí objektů," uvedl k zásahu mluvčí hasičú Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. 

Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření. "To bude pokračovat za lepších světelných podmínek. Výše škody po požáru není v tuto chvíli určena," uvedl před pondělní půlnocí Hošák. 

 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: