VIDEO: Noční koupání v kašně překazili strážníci. Mladík se chtěl schovat pod hladinu




Nočním koupáním si chtěl zpestřit prázdniny mladík a nezdráhal se tak před druhou hodinou v noci vlézt do Caesarovy kašny v centru Olomouce. Jeho vodním radovánkám přihlížel další hlouček lidí. Jak se ukázalo, koupající se muž předtím stihl navštívit i jinou památku v centru Terezskou bránu ze které si odnesl "suvenýr" v podobě dřevěného trámu.

Muže koupajícího se v kašně si v noci na úterý všimli strížníci prostřednictvím pouliční kamery a vydali se tak na místo.

"Strážníci po příjezdu na místo zkontrolovali památku, zda nedošlo k jejímu poškození, což se neprokázalo. Kromě skupiny několika osob se na místě také nacházel dotyčný mladík, který se v jednou chvíli potopil pod hladinu v domnění, že ho strážníci nenajdou," uvedl mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Po chvíli však zřejmě pochopil, že plavecké vystoupení se chýlí ke konci a proto vylezl ven.

Strážníci si všimli i ležícího trámu vedle kašny. Mladík se pak přiznal, že trám na místo přinesl z Terezské brány, na kterou vylezl a trám vysadil ze zábradlí.

"Vzhledem k tomu, že se jednalo o památku, byl o vyčíslení škody požádán příslušný odbor magistrátu města Olomouce, kdy na jeho základě bude rozhodnuto o tom, zda se věc předá příslušnému správnímu orgánu nebo policii,P dodal mlvučí městské policie v Olomouci.  

A omladina v noci na úterý řádila i jinde v centru Olomouce. Tři mladíci, kteří procházeli Čechovými sady, brali dopravní značky, se kterým pak bouhali a rušili noční klid.

"Hlídka na ulici Krapkova zjistila tři mladistvé chlapce, kdy dva přenesli dopravní značení a nejstarší z trojice jej poškodil. Dva mladíky hlídka na místě vyřešila uložením pokuty a u posledního se čeká na vyčíslení škody, kdy bude následně rozhodnuto, jak se bude ve věci dále pokračova," dodal mluvčí strážníků.      


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: