VIDEO: Chtěla si půjčit, místo toho o peníze přišla. Žena naletěla podvodníkovi



 22. 05. 2018

Finanční tíseň dohnala ženu z Olomoucka k podání inzerátu s žádostí o půjčku. Radost z lidské ochoty jí ale nevydržela dlouho. Podvodník z ní pod záminkou prokázání důvěryhodnosti vytáhl peníze. Nejen ty už ale žena neviděla.

Zoufalá situace vyžaduje zoufalé činy. Často se najde někdo, kdo jich umí vychytrale využít. Své šance se chopil neznámý muž z videa, po němž policisté intenzivně pátrají. Ten totiž našel v novinách inzerát ženy, která potřebovala půjčit peníze.

Na začátku dubna se oba setkali v Olomouci. Muž ženě tvrdil, že má známého, který jí požadovanou částku půjčí. Potřebuje k tomu ale prokázání takzvané bonity, tedy důvěryhodnosti. Od ženy vylákal 7 500 korun s tím, že je rozmění a ukáže údajnému známému. Jenže odešel a už se nevrátil.

„Když se muž ani za 15 minut nevrátil a jeho telefon byl již nedostupný, žena pojala podezření, že se jedná o podvod a vše oznámila na policii,“ uvedla mluvčí olomoucké policie Irena Urbánková.

Při schůzce se ženou měl podvodník na sobě kšiltovku tmavě modré barvy, riflovou košili, tmavší bundu a rifle. Údajně měří okolo 180 centimetrů, je mu kolem 50 let a má světlou pleť. Je hubené postavy a řidších vlasů. Hovořil s ostravským přízvukem.

Policisté žádají o spolupráci všechny, kdo by muže z videa poznali, aby se neprodleně ozvali na bezplatnou tísňovou linku 158.

Podvodníkovi nyní hrozí až jeden rok za mřížemi.

 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: