VIDEO: V Olomouci hořela skladovací hala, škody jsou asi v desítkách milionů




/AKTUALIZOVÁNO 12:55/ Rozsáhlý požár skladovacích hal v průmyslovém areálu v Babičkově ulici v Olomouci likvidovali od noci na středu hasiči. Ti odhadují škody na desítky milionů korun.

Požár skladu s obklady a koupelnovým vybavením zalarmoval hasiče před půl druhou v noci. To obdrželi informaci s popisem výrazného rozhoření v několika halách s uskladněným komerčním materiálem. 

Plameny už v noci okupovaly plochu asi stokrát třicet metrů a byl tak vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. 

"Na místě je zřízeno několik hasebních úseků, do zásahu byla také zapojena výšková technika. Hasiči po celou dobu zasahující v kritických místech v dýchací technice," uvedl ve středu dopoledne mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Požár se částečně z hal dostal i do prodejny a administrační části. "Zásobování vodou je řešeno z několika míst hydrantovou sítí s následnou kyvadlovou dopravou cisternami," dodal mluvčí hasičů. 

A olomoucké hasiče po dobu zásahu u rozsáhlého požáru jistí kolegové z Prostějova.

"Z pohledu příčin a škod půjde o výrazné hmotné škody s odhadem několika desítek milionu," naznal mluvčí hasičů.  "Co se týká příčiny vzniku je v tuto chvíli pro zveřejnění předčasná," dodal s tím, že po dohašení a ochladnutí proběhne vyšetřování ve spolupráci s policií. 

"Podle prvotních informací při požáru nedošlo ke zranění osob. Přesná výše škody zatím nebyla stanovena, předpokládá se však, že se bude pohybovat v řádu několika milionů korun. Po vychladnutí požářiště bude provedeno jeho ohledání," uvedla k případu mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková s tím, že právní kvalifikace zatím stanovena nebyla.

"Ta se bude odvíjet až na základě provedeného šetření a zjištěných skutečností," dodala mluvčí policie. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: