VIDEO: Vandal počmáral fasádu galerie Moritz. Hledá ho policie



 17. 10. 2017

Červený fix si zvolil pro vyjádření pocitů zatím neznámý pisatel, který se rozhodl promítnout své myšlenky na fasádu galerie Moritz v centru Olomouce. Muže však při činu zachytily kamery a policie nyní žádá v pátrání o pomoc.

Zatím neznámý vandal počmáral červeným fixem fasádu galerie Moritz na ulici 8. května v centru Olomouce různými, mimo jiné i vulgárními nápisy. 

V poslední zářijové úterý před osmou hodinou večer popsal různými nápisy mezi nimi i vulgarismy a nečitelnými klikyháky šest vnějších stěn galerie.

Nadělal tím škodu za 70 tisíc korun. Navíc pisateli nyní v případě dopadení hrozí za poškození cizí věci v krajním případě až jeden rok vězení. Po viníkovi však policie zatím pátrá. Při incidentu vandala zachytily pouliční kamery. 

"Pokud by někdo z kamerového záznamu muže poznal nebo by disponoval informacemi, které by pomohly ke zjištění jeho totožnosti, ať prosím kontaktuje policisty," vyzvala mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková s tím, že je možné využít bezplatné telefonní linky 158. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: