Veletrh vědy představí zájemcům její krásu, lidé uvidí roboty a virtuální realitu



 13. 06. 2017

Zvuky robotů nebo pohled na pohyb mikroskopických řas. To vše uvidí návštěvníci Veletrhu vědy a výzkumu Univerzity Palackého v Olomouci. Letos se organizátoři rozhodli pro téma pohybu a zdravého životního stylu. Lidé se mohou těšit na desítky interaktivních stánků.

Pevnost poznání a budova přírodovědecké fakulty letos znovu propůjčí své prostory vědeckému veletrhu. Další ročník této oblíbené popularizační akce se koná 16. a 17. června.

„Zájemci se mohou těšit na desítky interaktivních stánků, ve kterých uvidí pohyb mikroskopických řas, roboty, nahlédnou do světa virtuální reality i optiky nebo se dozví, jak správně má fungovat naše tělo,“ řekla mluvčí Univerzity Palackého Martina Vysloužilová.

Loňský svátek vědy a výzkumu, jehož existence v Olomouci započala v roce 2001, zaujal čtyři tisíce zvědavců a vědeckých nadšenců.

„Veletrh vědy a výzkumu je jednou z nejvýznamnějších celouniverzitních akcí pro popularizaci vědy, její počátky jsou spojeny právě s přírodovědeckou fakultou. Jsme rádi, že se už dlouhodobě těší velké oblibě veřejnosti," sdělil děkan přirodověděcké fakulty Ivo Frébort.

„Od rodinných výletů až po školní výjezdy z celého Olomouckého kraje. Letošní, v pořadí již šestnáctý Veletrh vědy a výzkumu, má šanci úspěch zopakovat,“ dodala mluvčí.

Organizátoři varují, že z důvodu konání Bounty Rock Café Open Air v areálu Korunní pevnůstky se v pátek 16. a v sobotu 17. června do Pevnosti poznání hosté dostanou pouze přes Botanickou zahradu a Rozárium.

Více informací o Veletrhu vědy a výzkumu najdou zájemci zde.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: