Opilá matka vezla v autě dítě a nadýchala asi tři promile



 14. 06. 2017

Opilá žena s asi třemi promile vezla v autě i malé dítě. Policisté jí sebrali řidičák a zakázali další jízdu. Ve stejný den večer měla policie co do činění i s dalším provinilcem, který byl posilněn podobným množstvím alkoholu, protože nadýchal stejně.

Opilou šoférku ve Škodě Fabia kontrolovali olomoučtí policisté v úterý před jednou hodinou odpoledne. Společně s ní cestovalo i malé dítě předškolního věku.

"Policisté u řidičky provedli orientační dechovou zkoušku, která byla pozitivní, a naměřili jí kolem 3 promile alkoholu v dechu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu v nemocnici, nepožadovala," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na místě ji zadrželi řidičák a zakázali jí další jízdu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky jí může hrozit vězení až na rok, nebo pěněžitý trest.

Opilý řidič a zničené gumy

A nejednalo se o jediného řidiče opilce v ten den. Vůz Volkswagen Golf zastavili policisté po osmé hodině večer v jedné z olomouckých ulic. Orientační dechová zkouška u pětapadesátiletého cizince ukázala hodnotu kolem tří promile alkoholu v dechu.

"Policisté mu další jízdu zakázali. Při kontrole také zjistili, že na voze jsou poškozeny dvě pneumatiky," popsala mluvčí. Za jakých okolností k jejich poničeno došlo, to policisté ještě zjišťují.

"Řidič je nyní podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," doplnil Urbánková.


Autor: Vendula Šťávová



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: