FOTO: V Přerově bojovali nejlepší hasiči ze sousedících krajů, titul bere Ostrava



 19. 06. 2017

Třicet tři hasičských týmů z Olomouckého a Moravskoslezského kraje se utkalo ve čtyřech disciplínách, které prověřily jejich dovednosti. Mezi profesionály zvítězilo mužstvo z Přerova a z Ostravy. Z dobrovolných hasičů zvítězili zástupci Michálkovic a Bludova.

Týmy hasičů se spolu utkaly o víkendu od 17. do 18. června. Na profesionály čekaly čtyři disciplíny, na ty dobrovolné „pouze“ tři. Celkovým vítězem se stali hasiči z Ostravy, v mezi sportovci z Olomouckého kraje si nejlépe vedl Přerov.

„Hasiči z Moravskoslezského kraje na společném mistrovství ovládli téměř všechny disciplíny a družstvo z Ostravy se stalo celkovým vítězem soutěže. Z Moravskoslezského kraje byli nejúspěšnější příslušníci z územního odboru Ostrava, za kterými následovali jejich kolegové z Karviné a Opavy,“ řekl mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje  Marek Gašparín.

V Olomouckém kraji kralovali hasiči z Přerova. „V celkovém pořadí získalo nejméně bodů družstvo hasičů z Přerova. Body jsou počítány za pořadí, a proto družstvo, které získá nejmenší součet, vyhrává, proto letos v Olomouckém kraji vítězí,“ uvedla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Mezi dobrovolnými hasiči - muži skončili v Moravskoslezském kraji na prvním místě Michálkovice, v Olomouckém kraji Bludov.

Do soutěže se však zapojily i ženy. „Mezi dobrovolnými hasičkami získaly zlato Těškovice z Moravskoslezského kraje, v kraji Olomouckém zvítězily ženy z Milotic nad Bečvou,“ dodala Hacsiková.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: