Při nehodě autobusu na D35 se zranilo 24 lidí, pro zbytek přijel evakuační bus



 19. 06. 2017

/AKTUALIZOVÁNO ve 14.26/ Při nehodě autobusu na 250 kilometru na dálnici D35 z Litovle do Olomouce se zranilo 24 lidí. Silnice z Mohelnice do Olomouce byla uzavřena od sjezdu Nasobůrky po nájezd Unčovice. Policisté dopravu odklonili přes sjezd 247, zpět se řidiči vraceli vjezdem 253. Hasiči silnici krátce před půl třetí odpoledne zprovoznili.

"Při nehodě se zraněnilo dvacet čtyři osob, čtyři z nich museli hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení z autobusu vyprostit," řekla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Hasiči po příjezdu zjistili, že autobus sjel do příkopu. "Byl nakloněný na stranu, proto ho bylo potřeba stabilizovat proti dalšímu pohybu nastavovacími žebříky," popsala mluvčí.

Na místo vyjely i záchranný autobus. "Pro nezraněné cestující přijel evakuační autobus Hasičského záchranného sboru, který je převezl na požární stanici v Olomouci, kde o ně bude postaráno do doby, než přijede náhradní vozidlo. Na stanici přijel také psycholog HZS Olomouckého kraje," uvedla mluvčí.

"V autobuse cestovalo celkem čtyřicet osm cestujících a dva řidiči. Dálnici před půl třetí odpoledne hasiči  v místě nehody plně zprovoznili," poznamenala mluvčí.

 Hasiči odstranili několik pokácených stromů a po úklidu komunikace odjeli z místa nehody.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: