VIDEO: Plameny zachvátily kamion na dálnici u Olomouce, škoda je 8,5 milionu



 20. 06. 2017

/FOTOGALERIE/ Kamion převážející autosedačky pro luxusní vozy vzplál za jízdy na 27. km dálnice D46 z Olomouce směrem na Prostějov. Požár způsobil škodu podle prvotních odhadů za osm a půl milionu korun.

K požáru kamionu vyjížděli hasiči na 27. kilometr dálnice D46 v úterý dopoledne. Před polednem se tam octl kamion v plamenech. 

"Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce a z Prostějova a dobrovolní hasiči z Olšan u Prostějova a Prostějova - Vrahovic. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří návěs kamionu včetně nákladu, který kamion převážel. Tím byly autosedačky pro luxusní vozy uložené v plastových přepravkách," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

A protože kamion zaparkoval pod mostem, museli hasiči kvůli šlehajícím plamenů chladit i mostní konstrukci.

Ještě před příjezdem hasičů s plameny bojoval přenosnými hasicími přístroji řidič kamionu, který se lehce zranil. Hasiči ho ošetřili.

"Výše škody byla přeběžně odhadnuta na 8,5 milionu korun, příčinou vzniku požáru byla technická závada na nápravě návěsu," dodala mluvčí hasičů.

Po celou dobu zásahu hasičů byla dálnice D46 uzavřena. "Krátce po osmnácté hodině byl provoz na D46 zcela obnoven,  dálnice je plně průjezdná," informovala v úterý večer policejní mluvčí Irena Urbánková.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: