Kohouti v prvním přátelském utkání přetlačili Duklu. Přesně mířili obránci




První srpnový den byl v Olomouci ve znamení hokeje. Po čtyřměsíční pauze se zimní stadion zaplnil hokejovými nadšenci, kteří v letošní premiéře mohli sledovat duel mezi Olomoucí a extraligovým nováčkem z Jihlavy. Ve velmi vyrovnaném utkání to nakonec díky gólům dvou obránců byli domácí, kteří se radovali z první výhry 2:1.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, když už ve čtvrté minutě zkoušel tečovat puk před Konrádem Skořepa. Jihlavský útočník ale těsně minul. Necelých pět minut před koncem úvodní dvacetiminutovky si prohodili kotouč Rác se Staňkem, druhou přihrávku olomouckých stálic ale zachytil jeden z obránců.

Na druhé straně pak zahrozil Diviš, který v Jihlavě hostuje právě z Olomouce. Jiránek ale po jeho přihrávce kotouč za Konráda doklepnout nedokázal. Gólu se fanoušci na olomouckém stadionu dočkali až v závěru druhé třetiny, kdy se hned po buly napřáhl nováček mezi domácími obránci – Lukáš Galvas a mířil přesně.

Neuplynuly ani dvě minuty a bylo srovnáno, když z dorážky poslal kotouč za Konráda Václav Rezek. Na začátku třetí části ale znovu úřadoval jeden z domácích beků a dokonce znovu Lukáš, tentokrát však Spurný. Jeden z nejmladších olomouckých zadáků tak Hanákům vrátil jednobrankový náskok, který už dokázali udržet.

Po uplynutí šedesáti minut se oba týmy dohodly ještě na prodloužení, ve kterém si největší šanci vypracoval Čachotský, puk za Konráda ale nedostal. V následujících nájezdech byli úspěšnější domácí, když se trefil Holec i Burian, za Jihlavu pouze Žálčík.

HC Olomouc – HC Dukla Jihlava 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 38. L. Galvas (Herman), 42. Spurný (Rác, Skladaný) – 39. Rezek (Bryhnisveen, Váňa)

HC Olomouc: Konrád – Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Spurný, Staněk, Beutl, Rutar, Galvas L. – Eberle, Holec, Burian, Vlach, Herman, Strapáč, Skladaný, Rác, Macuh, Buc, Pechanec, Jergl.


HC Dukla Jihlava: Volden – De la Rose, Bryhnisveen, Půža, Suchánek, Ulrych, Zdráhal, Kájínek, Váňa – Hubáček, Diviš, Žalčík, Zeman, Anděl, Macík, Rezek, Skořepa, Čachotský, Jiránek, Čermák, Semorád.


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: