Místo aby zastavil, urazil policii "plácačku" a ujel. Měl v sobě 2 litry vína



 07. 08. 2017

Nejen s alkoholem v krvi, ale také i s pořádnou drzostí usedl za volant 44letý řidič dodávky. Když ho chtěla zkontrolovat policejní hlídka, naopak zrychlil a urazil zastavovací terč. Po chvíli se přece jen šofér rozhodl zastavit a přiznal, že před jízdou vypil dva litry vína.

Nedělní projížďka s alkoholem v krvi bude mít nepříjemnou dohru pro čyřiačtyřicetiletého řidiče dodávky značky Mercedes. Šoféra v Přemyslovicích na Prostějovsku chtěla před budovou obecního úřadu zastavit policejní hlídka. 

"Řidič na tuto výzvu nereagoval a navíc před policistou, vyzývajícího ho k zastavení, ještě zrychlil a autem rozbil zastavovací terč," uvedla mluvčí policie v Olomouckém kraji Miluše Zajícová. 

Policisté proto pustili majáky a pustili se za ním směrem na Pěnčín. Asi po 250 metrech se proto řidič přece jen rozhodl zastavit. Doklady měl v pořádku, co bylo ale patrné, že neřídil střízlivý. 

"Dechová zkouška byla pozitivní s hodnotou 2, 39 promile a po opakované se hladina alkoholu v dechu ještě zvýšila na 2, 56 promile," dodala mluvčí policie s tím. Řidič se následně přiznal, že než usedl za volant mercedesu vito, vypil dva litry vína. 

Na místě přišel o řidičák a hrozí mu v krajním případě i vězení na jeden rok. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: