Led soupeře Olomouci nepřál. Zlínu podlehla jednobrankovým rozdílem



 08. 08. 2017

Poprvé v rámci přípravných utkání vyrazili olomoučtí hokejisté na led soupeře. Na Zimním stadionu Luďka Čajky však museli už na začátku dotahovat jednobrankovou ztrátu. Hanáci pak sice srovnali zásluhou Sundhera, domácí si ale pojistili svou výhru druhým gólem.

Zlínští do utkání vletěli skoro po hlavě. Už v prvních dvou minutách zahrozili před Konrádem Popelka s Ondráčkem, ani jeden ale nakonec puk za olomouckého brankáře nedostal. To se v osmé minutě ale povedlo Michalu Gagovi, který procpal kotouč až mezi tři tyče. Hanáci mohli odpovědět v závěru první třetiny, když už se z branky radoval Staněk. Branka ale uznána nebyla pro nedovolené bránění brankáři.

Na začátku prostřední části se však Olomouc přece jen dočkala srovnání, když důrazu před brankou využil Kevin Sundher a dostrkal puk za Štůralu. Ve 26. minutě mohl poslat Hanáky do vedení Burian, v samostatném úniku ale poslal kotouč jen do zlínského brankáře. O pár minut později byl kousek od gólu Skladaný, na Štůralu ale nevyzrál.

V závěru druhé třetiny si dvě velké šance vypracovali Žižka s Okálem, ani jeden ale překonat Konráda nedokázal. Necelou minutu před koncem prostřední části prokázal svou šikovnost Antonín Honejsek, který se protáhl hostující obranou a bekhendem poslal kotouč přesně pod víko.

Ve 46. minutě se i Ševci radovali z branky předčasně. Rozhodčí další gól neuznal pro úmyslné kopnutí. O necelou minutu později mohl další gól přidat Sundher, tváří v tvář Štůralovi ale neuspěl. Hanáci ještě vsadili na hru bez brankáře, ani ta ale srovnání nepřinesla.

 

Aukro Berani Zlín – HC Olomouc 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Gago (Karafiát, Sedláček), 40. Honejsek (Horák) – 22. Sundher (Holec, Buc)

 Sestava Aukro Berani Zlín: Štůrala (Kašík) – Freibergs, Řezníček, Ferenc, Žižka, Horák, Valenta, Gazda – D. Šťastný, Honejsek, Veselý – Ondráček, Popelka, Illo – Okál, Zagrapan, Fryšara – Gago, Karafiát, P. Sedláček.

Sestava HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrůšek, Houdek, L. Galvas, Staněk, Ruttar – Skladaný, Knotek, Laš, Eberle, Sundher, Burian, Buc, Herman, Holec, Jergl, Rác, Macuh.


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: