Mozartovy koule jsou i pro amatéry. Vítěz olomouckého turnaje získá bustu umělce




Česká špička, zahraniční hráči, ale i amatéři bez licence se sejdou tuto sobotu na jubilejním desátém ročníku klání francouzské společenské hry s kovovými koulemi. Noví zájemci se stále mohou hlásit, na uvítanou dostanou typickou marcipánovou pralinku.

V sobotu 12. srpna od 9.00 hodin se na Korunní pevnůstce v Olomouci koná otevřený turnaj v pétanque. Do letošního již desátého ročníku „Mozartových koulí“ se přihlásil rekordní počet hráčů, stále se však mohou hlásit další.

„Turnaj připomíná pobyt slavného skladatele v Olomouci a je specifický tím, že se tu na jednom místě sejde česká špička, současná reprezentace, zahraniční hráči, ale i amatérští začátečníci bez licence,“ uvedl ředitel turnaje Pavel Konečný.

„Například letos jsou nahlášeni aktuální mistři republiky, hráči z Polska a Slovenska,“ doplnil Konečný. %banner%

Na začátek se všichni soutěžící dostaví v sedm hodin ráno. Start vyřazovacích bojů po odehrání základních skupin se dá očekávat kolem druhé odpolední, finále pak podle slov organizátorů přijde ke slovu asi v sedm večer.

„Mezi trofejemi pro vítěze jsou letos připraveny busty skladatele W. A. Mozarta dovezené přímo ze Salcburku,“ zmínil ředitel Konečný. „Pralinky 'Mozartovy koule' jsou jedním se symbolů turnaje a při registraci hráčů nahrazují welcome drink,“ dodal Konečný.

Letošní kulatý ročník klání se navíc odehraje v době, kdy se Olomouc pyšní titulem Evropské město sportu a pétanque zároveň aspiruje na zařazení mezi olympijské disciplíny.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: