Podruhé se stejným výsledkem. Vyrovnanou odvetu s jihlavskou Duklou rozhodl Sundher



 22. 08. 2017

Podruhé v rámci přípravy se Hanáci postavili jihlavské Dukle. A ani tentokrát nebylo utkání s extraligovým nováčkem ničím jednoduchým. Jihlava se dostala do vedení už na začátku druhé třetiny, Olomouc však dokázala dvěma góly utkání otočit. Kohouti se tak na Hanou vrátili s těsnou výhrou.

Odvetu, a to před vlastními fanoušky, tentokrát začala lépe Jihlava, když už ve třinácté minutě mohl otevřít skóre Anděl, sám před nováčkem v olomouckém brankovišti ale nakonec trefil jen výstroj Matouška. Chvíli před koncem první třetiny mohl přidat svůj další gól během přípravy Adam Zeman, tomu ale puk po přihrávce od Čachotského přeskočil hokejku.

Hned na začátku prostřední části ale aktivní dvojice své zaváhání napravila a tentokrát už Adam Zeman mířil přesně. Další gól měl na holi De la Rose, po závaru před brankou ale kotouč nakonec těsně minul svůj cíl.

O chvíli později následovala dvě vyloučení. Jedno na straně Dukly, jedno na straně Olomouce. Sotva však byli domácí kompletní, rozvlnili síť za Škarkem Hanáci, když ve vlastním oslabení srovnal krok jihlavský odchovanec Jiří Řípa. V polovině utkání se mohl znovu předvést ex-olomoucký Zeman, tentokrát ale na Matouška nevyzrál.

Ani Andělovi se pak nadvakrát nepodařilo najít skulinku ve výstroji brankáře, který je kmenovým hráčem Havířova, momentálně ale vypomáhá Olomouci. Naopak z branky se pak radovali znovu hosté, a to po přesné střele Kevina Sundhera.

Na konci základní hrací doby bylo pořádně horko na obou stranách, Olomoučtí už ale zvládli svůj hubený náskok uhájit. Oba týmy se však ještě dohodli na prodloužení a samostatných nájezdech. Zatímco v nastavené pětiminutovce se z gólu znovu radovali Hanáci, když se trefil Petr Strapáč, v nájezdech byli šikovnější domácí. Richard Diviš, kmenový hráč Olomouce, který v Jihlavě působí v rámci hostování, rozhodl individuální disciplínu ve prospěch Dukly.

 

HC Dukla Jihlava – HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Zeman (Čachotský), rozh. náj. Diviš – 27. Řípa (Staněk, Galvas), 41. Sundher (Eberle), 62. Strapáč

Sestava HC Dukla Jihlava: Škarek (Volden) – Šidlík, Suchánek, Bryhnisveen, Zdráhal, De La Rose, Ulrych, Kajínek – Žalčík, Skořepa, Půža – Čachotský, Zeman, Surovka – Protasenja, Seman, Anděl – Čermák, Diviš 
Trenér: Petr Vlk

HC Olomouc: Matoušek (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, Houdek, Galvas, Staněk – Skladaný, Knotek, Laš – Eberle, Sundher, Burian – Strapáč, Řípa, Holec – Jergl, Rác, Macuh 
Trenér: Zdeněk Venera


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: