FOTO: Policie v Olomouci se zaměřila na taxíky. Kontrolovala řidiče i auta



 07. 09. 2017

Na stav vozů taxi - služby si v Hanácké metropoli "posvítila" policie. Ta se zaměřila na kontrolu technického stavu aut, správného označení vozů i to, zda taxikáři nejsou pod vlivem alkoholu. Museli rozdat několik pokut.

Čtyři hlídky policistů ve středu zkotrolovaly za dvě hodiny devět vozů taxi. Policisté se především zajímali o doklady, správné označení taxíků jak žlutými majáčky na střeše, tak i na kapotě vozu.

Do kontroly se zapojili také úředníci Odboru agendy řidičců olomouckého magistrátu a pracovníci České obchodní inspekce.

Jejich pozornosti neušly třeba ani záznamy o přepravě z právě probíhajícího dne, doklady o zaplacení, nebo třeba stav taxametru.

"Dále se policisté zaměřili na technický stav vozidla, pneumatiky, světla, na povinnou výbavu každého vozidla a nechyběla ani dechová zkouška na požití alkoholu před jízdou," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Marta Vlachová.

Kontroly se neobešly bez pokut. "Během akce byly zjištěny a vyřešeny 4 přestupky, které se týkaly hlavně technického stavu vozidel. Policisté uložili pokuty v celkové výši tří tisíc korun," dodala mluvčí policie Vlachová. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: