Vydával se na síti za amerického vojáka v Afghánistánu, z ženy vylákal 350 tisíc



 03. 10. 2017

Olomoučtí policisté řeší případ podvodníka, který se na sociálních sítích vydával za amerického vojáka na misi v Afghánistánu. Žena mu uvěřila a zaplatila 350 tisíc korun za přepravu vojákových zavazadel. Ani peníze, ani vojáka a jeho věci však dosud neviděla.

Slovo dalo slovo a na sociální síti se žena "zapletla" s mužem, který se prezentoval jako americký voják na misi v Afghánistánu. "Tato neznámá osoba měla uvést, že bude odcházet do penze a dohodli se na tom, že jí pošle svoje osobní věci. Žena s tím souhlasila," uvedla mluvčí policie v Olomouckém kraji Irena Urbánková.

Následně ženu kontaktovala zahraniční přepravní společnost s požadavkem na zaplacení cla za přepravované věci, ve kterých mělo být také větší množství peněz. Bez zaplacení cla by tyto věci nemohly být zaslány.

Důvěřivá žena tedy na zahraniční účet přepravní společnosti zaslala přes 350 tisíc korun. "Vzhledem k tomu, že přepravní společnost požadovala další peníze, žena pojala podezření, že by se mohlo jednat o podvod a vše oznámila na policii," uvedla mluvčí policie.

A policisté proto varují důvěřivé ženy před podobnými "seznámeními" či obchody přes internet. "Stejným či obdobným způsobem mohou být kontaktovány další ženy, ať už prostřednictvím seznamovacích portálů či sociálních sítí," varovala mluvčí policie. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: