FOTO: Šofér zavadil zrcátkem o jiný vůz, přesto jel dál. Nadýchal skoro 3 promile



 16. 10. 2017

Usednout opilý za volant a vydat se do ulic se nepříčilo šestatřicetiletému řidiči. Ten s octavií zavadil zpětným zrcátkem o zaparkované auto, ani to pro něj ale nebyl důvod k zastavení. Když ho zastavili policisté, nadýchal 2,77 promile. O víkendu se však nehod způsobených alkoholem odehrálo v okolí Olomouce vícero.

Se skoro třemi promile usednul o víkendu v Olomouci za volant šestatřicetiletý řidič. Když projížděl s octavií ulicí Kavaléristů, zavadil pravým zpětným zrcátkem o zaparkované auto. Přesto šofér zastavil až ve Vejdovského ulici, kde už na něj čekala policejní hlídka. 

"Policisté u šestatřicetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 2,77 promile alkoholu v dechu. Zadrželi mu řidičský průkaz a zakázali další jízdu," uvedla mluvčí policie v Olomouckém kraji Irena Urbánková. 

Kolize se obešla bez zranění a ani škoda nebyla vysoká, zhruba za tisíc korun. Za řízení pod vlivem však šoférovi nyní hrozí až tři roky vězení.

A nebyl jediný, kdo v Olomouci či v okolí o víkendu usedl opilý za volant. V sobotu kolem osmé hodiny ráno narazil šofér ve Šternberku v Tolstého ulici do zaparkovaného vozu, následkem řetězové reakce pak do sebe "ťukly" i další zaparkované vozy. Řidič od nehody ujel směrem na Chomoutov. Nedaleko Štěpánova muž za volantem vozu Daewoo Nubira způsobil další kolizi.

Vyjel do protisměru a levým bokem narazil do levého boku protijedoucího vozu Hyundai, po střetu skončily obě auta mimo silnici.

Šestadvacetiletý řidič vozu daewoo pak nadýchal 2,41 promile. Nyní mu rovněž hrozí až tři roky vězení. 

Dalším, kdo o víkendu usedl za volant pod vlivem alkoholu, je devatenáctiletý řidič passatu, kterého kontrolovali policisté v neděli krátce před třetí hodinou v noci v Dlouhé Loučce. Nadýchal 1,88 promile a hrozí mu až jeden rok. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: