FOTO: Na D35 u Olomouce bourala cisterna převážející plyn, vyprošťování trvalo celý den



 23. 10. 2017

/AKTUALIZOVÁNO 17.02/ Cisterna převážející plyn v noci na pondělí najela do svodidel a převrátila se na bok. Později do ní narazil další kamion. Nehoda se odehrála na 280. kilometru dálnice D35 ve směru od Ostravy na Olomouc. Vyprošťování trvalo až do pondělního podvečera.

Cisterna převážející 22 tisíc litrů plynu havarovala hodinu po půlnoci na 280. kilometru D35 u Kocourovce nedaleko Olomouce.

"Cisterna z prozatím přesně nezjištěných příčin najela na krajnici, vyjela mimo komunikaci, narazila do svodidel a převrátila se na bok," řekla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

K nehodě vyrazili olomoučtí hasiči. "Řidič byl nezraněn a pomohl hasičům odpojit tahač. Vzhledem k tomu, že z cisterny nic neunikalo, vrátili se hasiči po dohodě s policií na základnu s tím, že ráno se situace dořeší," uvedla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Jenomže poté do cisterny narazil kamion, převážející nábytek a tak k nehodě museli hasiči znovu. Ani srážka kamionu však cisternu s plynem nepoškodila tak, že by z ní plyn unikal. 

Při nehodě se však zranil řidič kamionu a z nádrže hasiči museli odčerpat naftu. 

Policisté ráno odkláněli dopravu na sjezdu u Kocourovce, ve směru od Ostravy na Olomouc byla dálnice uzavřená.  "Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti jsou v šetření," dodala Urbánková.

Hasiči z Olomouce na odklízení nehody pracovali ještě i v pondělí odpoledne. 

"Situace se stále vyvíjí a hasiči spolu s odborníky, kteří jsou na místě, hledají nejbezpečnější způsob, jak havarovanou cisternu vyprostit. Po konzultaci s pracovníky firmy, která se specializuje na přečerpávání plynu, se nakonec nebude na místě nehody LPG z havarované cisterny přečerpávat. Dva jeřáby cisternu vyzvednou a plnou ji položí na podvalník, který ji převeze na původní místo určení," uvedla před druhou hodinou odpolední k zásahu mluvčí hasičů.

Za pomoci jeřábu se před pátou hodinou podařilo cisternu otočit zpět na kola. Plyn z ní nebylo nutné přečerpávat. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: