Kohouti proti Spartě dotahovali dvoubrankové manko. Po nájezdech berou bod



 18. 11. 2017

Olomoučtí hokejisté vyrazili ke svému druhému utkání po reprezentační pauze do hlavního města. Na ledě Spartě ale nezačali dobře a už na začátku druhé třetiny museli dotahovat dvoubrankovou ztrátu. To se jim nakonec povedlo, po samostatných nájezdech se ale z bodu navíc radovala Sparta.

Už v šesté minutě mohli otevřít skóre utkání Hanáci, když se sám před Honzíkem ocitl Vlach. Sparťanský brankář se sice ještě přesouval, a tak měl olomoucký útočník dost prostoru na zakončení, puk ale nezpracoval podle svých představ a mířil vedle klece domácích.

Znovu se pak potvrdilo nepsané pravidlo „nedáš – dostaneš“, když se jen o minutu později dokázal prosadit olomoucký odchovanec Petr Vrána najíždějící z druhé vlny. Ve třinácté minutě se sám před Honzíkem objevil i Burian, na domácího brankáře ale vyzrát nedokázal.

Na druhé straně pak taktéž ze samostatného úniku zahrozil nováček ve sparťanském dresu, a to Richard Jarůšek, puk se mu ale nakonec nad pravý beton Konráda dostat nepovedlo. Už na začátku druhé třetiny ale domácí vedli o dvě branky, když se po hezké akci a střele zápěstím prosadil Alexander Reichenberg.

O pár minut později však Hanáci nepohrdli nabídnutou početní výhodou, František Skladaný prokázal velký důraz před brankou a dokázal snížit náskok Pražanů na jednobrankový. Aktivní Jarůšek pak na začátku třetí dvacetiminutovky našel volného Hlinku, který ale puk nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

V oslabení pak mohl srovnat krok Laš, domácí jej ale stihli včas zastavit. Jen o chvíli později se ale Hanáci přece jen radovali ze srovnání, když s trochou štěstí prostřelil Honzíka téměř zpoza brány Tomáš Houdek. V těsném závěru mohl tři body Olomouci vystřelit Ostřížek, jeho střela ale jen škrtla o lapačku Honzíka.

Následovat tak muselo prodloužení, ve kterém byl druhému bodu blízko Burian, který ujel sám na sparťanskou branku, Honzík si ale dokázal poradit a schovat puk v lapačce. V samostatných nájezdech už ale olomoučtí střelci na domácího strážce svatyně vyzrát nedokázali, naopak Spartě bod navíc vystřelil Richard Jarůšek.

 

HC Sparta Praha – HC Olomouc 3:2sn (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. P. Vrána (J. Hlinka, Nedomlel), 26. Reichenberg (Kudrna, Z. Michálek), rozh. náj. Jarůšek – 29. Skladaný (Herman), 53. Houdek (Ostřížek)

Sestava HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák, Nedomlel – Forman, Pech, Kumstát (A) – Jarůšek, P. Vrána (A), J. Hlinka (C) – Kudrna, Reichenberg, Říčka – Uher, Saponari, Smejkal.

Sestava HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas – Eberle (A), J. Knotek, Laš – Skladaný, Herman, Burian – Ostřížek, Mráz, Staněk – Jergl, R. Vlach, Macuh.

 


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: