Vánoční stromky na Flóře nazdobí děti, návštěvníci si tam pochutnají a uvidí živý betlém




Předvánoční období se blíží, organizátoři trhů na olomoucké Floře připraví od 15. do 20. prosince kromě tradičních nákupů i doprovodný program, který lidem připomene blížící se Vánoce. Zájemci uvidí živý betlém, ochutnají ovčí sýry, nebo si koupí kapra.

Pavilon A na olomouckém Výstavišti probudí vánoční atmosféra i díky soutěži dětí z mateřských a základních škol z Olomouce. Ozdobené stromky mohou lidé obdivovat od 15. do 20. listopadu.

„Vítěznou školu slavnostně vyhlásíme ve středu 20. prosince, do kdy veřejnost rozhoduje hlasováním,“ řekla garantka akce Dagmar Maixnerová.

Na vánočních trzích lidé najdou také stánek s českým designem a mladou módou, který nabídne módní doplňky a oděvy, porcelán, papír a hračky. Ovšem to není jediné zboží, ze kterého zákazníci vyberou budoucí dárky.

„Trhy doplní mimo jiné i vánoční ozdoby, vazby a svícny, přírodní kosmetika, keramika, ručně vyráběné šperky, ale i dárkové zboží, výrobky ze spolku ručních řemesel a oblíbené knihy. Z gastronomie nejvíce zaujmou ovčí sýry, belgická čokoláda, dominikánská káva a čaje,“ uvedla Maixnerová.

K prodeji budou kapři

Před pavilonem A vyroste oblíbená salaš se živým betlémem, organizátoři však nezapomněli i na tradičního vánočního „mazlíčka“.

„Prodej kaprů a vánočních stromků zaplní venkovní prostory před pavilonem A, lidé si tak osobně vyberou svou sváteční večeři,“ dodala Maixnerová.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: