V Olomouci se narodilo mládě lenochoda, v noci však zemřelo




Velkou radost v olomoucké zoo z prvního narozeného mláděte lenochoda, počatého v tamní zahradě, vystřídal záhy smutek, když o den později mládě uhynulo.

V Olomoucké zoo se v tomto týdnu narodilo vůbec první mládě lenochoda v historii zoologické zahrady, které bylo v zoo i počaté.

„Pepina je prvorodička, proto jsme nějakou dobu napjatě sledovali, jak se k potomkovi bude chovat. Projevila se jako trpělivá matka a mládě se na pohled jeví v pořádku,“ řekla začátkem týdne mluvčí olomoucké zoo Karla Břečková.

Radost nad potomkem lenochodích rodičů Indyho a Pepiny však vystřídal smutek, mládě záhy uhynulo. "Dnes v noci došlo k náhlému úhynu mláděte lenochoda dvouprstého o jehož narození jsme včera informovali," uvedla bez dalších informací ve středu mluvčí olomoucké zoo. 

Lenochody v zoo chovají přes 13 let

První pár lenochodů dvouprstých do zoo doputoval v roce 2004 nákupem zvířat importovaných z Jižní Ameriky, ovšem první potomek se narodil až nyní o třináct let později.

„A to ne jen tak ledajaké, ale v historii Zoo Olomouc první mládě lenochoda, které se u nás nejen narodilo, ale bylo tu i počaté,“ dodala mluvčí. Radost nad prvním odchovaným potomkem se však kvůli jeho úhynu musí odložit na neurčito. 


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: