Kohouti dvakrát dotahovali, po prodloužení brali v Chomutově dva body



 06. 12. 2017

Olomoučtí hokejisté odehráli na ledě Pirátů dohrávku 27. kola a nezačali nejlépe. Hanáci sice mohli jít do vedení už v páté minutě, z první branky se však nakonec radovali domácí. Hanáci však dokázali náskok Chomutova dotáhnout. Stejný scénář se pak opakoval ještě jednou, když v posledních minutách vracel Olomouc do hry kapitán Vyrůbalík. Na začátku prodloužení pak vystřelil Kohoutům bod navíc Knotek.

Už v páté minutě mohli jít do vedení Olomoučtí, když po špatné rozehrávce Dietze zachytil kotouč Jan Káňa a mohl střílet do prázdné branky. Chomutovský brankář však dokázal dostat puk mimo tři tyče. Zhruba v polovině úvodní dvacetiminutovky zkusil pozornost Konráda Valach, dělovkou od vrcholu levého kruhu ale trefil jen připraveného olomouckého brankáře.

Jen o chvíli později bylo v olomouckém brankovišti pořádně horko. Huml od pravého mantinelu nahodil puk na Konráda a kotouč se otřel o tyčku olomoucké branky. Odtud se pak odrazil zpět do brankoviště, Konrád jej ale včas zalehl.

Podél levého mantinelu se pak protáhl Burian, který mířil ke vzdálenější tyči, trefil ale jen připravenou lapačku Laca. Hned na začátku prostřední části mohl srovnat krok aktivní Jan Káňa, z pravého kruhu ale trefil jen tyčku za Lacem. Jen o chvíli později chtěl překvapit chomutovského brankáře Jergl, trefil však jen připraveného Laca. Zaváhání olomouckého útočníka ale napravil Jan Jaroměřský, který hned po vhazování mířil přesně mezi tři tyče chomutovské branky.

V polovině utkání však Piráti znovu vedli, když se po krásné souhře celé lajny dostal k zakončení k bližší tyči Adam Dlouhý. Znovu vyrovnat mohl nejmladší člen kohoutí party, Jakub Galvas ale přestřelil chomutovskou branku. Netrvalo dlouho a Dlouhý si mohl ke gólu připsat asistenci, když připravil gólovou šanci Chlubnovi. Ten však zblízka kotouč za Konráda usměrnit nedokázal.

Dvanáct minut před koncem přidělal pořádné vrásky na čele Pirátům Sundher, který obkroužil chomutovskou branku a hledal skulinku v Lacově výstroji. Kanadský útočník si ale gól nakonec nepřipsal. Podobně to vypadalo i před brankou Konráda, Skokan, Růžička ani Tomica však na slovenského brankáře vyzrát nedokázali.

Po chybě v rozehrávce domácích se do velké šance dostal Petr Strapáč, ani navrátilec do olomoucké sestavy ale Laca nedokázal nachytat. Minutu a půl před koncem však vrátil Hanáky do hry kapitán Martin Vyrůbalík, který tvrdou střelou nedal Lacovi šanci.

Hned na začátku prodloužení potvrdil svou důležitou roli v týmu Jan Knotek, který se nejprve vyhnul bránícím hráčům, dostal se sám před branku Laca a mířil nad lapačku chomutovského brankáře. Kohouti si tak odvezli dva body.

 

Piráti Chomutov – HC Olomouc 2:3pr (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Vondrka (Skokan), 31. A. Dlouhý (J. Havel, V. Růžička) – 24. Jaroměřský (Holec, Sundher), 59. Vyrůbalík (Jaroměřský, Strapáč), 61. J. Knotek (Vyrůbalík, Eberle)

Sestava Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Valach, Dietz, Flemming, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Koblasa, Sklenář, Vondrka – Tomica, V. Růžička, Skokan – Poletín, Huml, Lauko – A. Dlouhý, Chlouba, J. Havel.

Sestava HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, L. Galvas, J. Galvas – Laš, J. Knotek, Eberle – Burian, R. Vlach, Skladaný – J. Káňa, Strapáč, Ostřížek – Holec, Sundher, Jergl – Mráz.


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: