Kohouti před reprezentační pauzou hostí Liberec. V posledních kolech však výsledkově tápou



 10. 12. 2017

Po reprezentační přestávce nabrala nejvyšší česká hokejová soutěž pořádnou rychlost. Olomoučtí hokejisté se sice ve vyrovnané tabulce drží na sedmém místě, v posledních kolech se jim ale nedaří tak, jak by si představovali. Po utkání s Libercem je však čeká další pauza, během které mohou na nedostatcích zapracovat.

Kohouti se dlouho mohli pyšnit osmizápasovou bodovou šňůrou. Po reprezentační přestávce se sice kromě utkání s Třincem, který přehráli 4:0, museli o body vždy dělit, přesto se ale drželi na šestém místě extraligy zajišťujícím přímý postup do play-off.

V posledních třech kolech ale Hanáci se svými výkony spokojení být nemohou. Nejprve v domácím utkání s Vítkovicemi prohráli smolně 0:1, když jediný gól inkasovali po krásné akci vítkovického kapitána Olesze ve vlastní přesilovce a už na něj nedokázali reagovat, poté museli dotahovat dvoubrankovou ztrátu na ledě Chomutova.

To se jim povedlo zásluhou gólu kapitána Martina Vyrůbalíka minutu a půl před koncem, když přesnou střelou na 2:2 vrátil Kohouty do hry. V prodloužení pak Pirátům zamotal hlavy povedenou akcí Jan Knotek a vystřelil Kohoutům bod navíc.

V dosud posledním utkání se však znovu potvrdilo, že je pro Kohouty plzeňský led snad zakletý. Po první třetině sice Olomouc prohrávala jen 0:1, druhá dvacetiminutovka ale olomouckým hokejistům vůbec nevyšla. Plzeň vedla už na začátku 2:0, třetím gólem, kdy domácí vyšachovali hostující obranu i Konráda a mířili do prázdné branky, však indiáni vyhnali olomouckého gólmana z jeho svatyně.

I Faltera ale dokázali Plzeňští třikrát překonat a Hanáci se tak z ledu Západočechů vrátili s další vysokou prohrou a bez vstřelené branky. V posledním utkání před další reprezentační přestávkou čeká Kohouty doma Liberec. Ani ten sice v letošní sezóně není se svými výkony spokojený, v posledních kolech se mu ale začíná opět dařit.

V posledních třech kolech porazili Hradec Králové i Litvínov, pak ale těsně podlehli Zlínu. Kromě zápasů Tipsport extraligy odehráli Tygři i další utkání Champions Hockey League, kde ale podlehli ZSC Lions těsně 0:1.

Skóre vzájemných zápasů s Libercem je v letošní sezóně zatím 1:1. Olomouc nejprve tým z Podještědí doma porazila 3:0, na severu Čech však Tygrům podlehla 2:3 po samostatných nájezdech. Kdo si připíše druhou letošní výhru?


Poslední tři zápasy HC Olomouc 

28. kolo: HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 0:1 
dohrávka 27. kola: Piráti Chomutov - HC Olomouc 2:3pr 
29. kolo: HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 6:0 


Autor: Zuzana Spurná



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: