VIDEO: Benzínku u Olomouce si oblíbili nepoctiví řidiči. Ujíždí od ní bez placení



 20. 12. 2017

Čerpací stanice ve Skrbeni na Olomoucku čelí nájezdu neznámých zlodějů, kteří už třikrát u benzínky tankovali bez placení a pak ujeli. Při tankování však zloděje zachytily kamery a pátrá po nich policie. Nepoctivci pokaždé přijeli v jiném autě s ukradenými registračními značkami.

Čerpací stanici ve Skrbeni nedaleko Olomouce si už třikrát vyhlédli nepoctiví šoféři, kterým se zalíbilo jezdit s autem bez výdajů za palivo. U čerpací stanice už totiž třikrát tankovali a pak ujeli bez placení. Že se nejednalo o zapomnětlivost nasvěčuje i fakt, že měli na autě pokaždé odcizené registrační značky z jiných vozů. 

Poprvé ujel řidič ve volkswagenu golf v sobotu 14. října krátce před sedmou hodinou večer. "Řidič natankoval pohonné hmoty za 1 609 korun a odjel bez zaplacení," potvrdila mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Teď po něm pátrá policie. Šofér byl mezi pětadvaceti až pětatřiceti lety, vysoký kolem 180 centimetrů. "Na sobě měl černé kalhoty, černou mikinu a kapucí, černé botasky a černou kšiltovku," dodala k podobě hledaného mluvčí policie.

O šest dní později se stejným kouskem představil u stejné čerpací stanice šofér fordu mondeo, který od benzinky ve Skrbni ujel kolem půl deváté ráno.

"Natankoval pohonné hmoty za 2 103 korun a ujel bez zaplacení. Mělo se jednat o muže mezi 30-35lety, vysokého kolem 180 centimetrů, tmavší pleti. Měl kulatý obličej, byl holohlavý. Na sobě měl tmavě šedou bundu do pasu na zip, modré rifle a bílou obuv," přidala popis muže mluvčí policie. 

Pak byl chvíli klid. Potřetí se řidič odhodlal u stejné čerapcí stanice natankovat "gratis" 9. prosince po druhé hodině odpoledne, tentokrát ujel řidič ve volkswagenu passat, který měl ve voze i spolujezdce. 

Ten natankoval za 1 261 korun, pak nasedl a s řidičem odjeli bez zaplacení. "Muž, který natankoval pohonné hmoty, měl světlě hnědé vlasy a krátký knír, měl být ve věku mezi 30-35lety, vysoký mezi 170-175 centimetrů. Na sobě měl černou mikinu s kapucí, hnědé kalhoty a bílé boty," popsala muže mluvčí policie. 

"Druhý z mužů, který seděl na místě řidiče, byl ve věku zhruba kolem třiceti let, měl tmavé vlasy a na sobě bundu maskáčového vzoru," dodala Urbánková s tím, že s autem odjeli směrem na Příkazy a Olomouc.

Všechny tři skutky natočila bezpečnostní kamera a policisté nyní uvítají informace od svědků. "Pokud by někdo z kamerových záznamů nebo z přiložených fotografií muže poznal, nebo by disponoval informacemi, které by pomohly ke zjištění jejich totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty," dodala mluvčí policie s tím, že mohou lidé využít bezplatnou linku 158. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: