Na bruslích, běžkách i třeba na trakaři se vydají Olomoučané na silvestrovský běh parkem



 30. 12. 2017

Už po čtyřiatřicáté se poslední den v roce sejdou v olomouckých Smetanových sadech všichni ti, kteří před silvestrovským hodokvasem uvítají možnost provětrat se na čerstvém vzduchu a udělat něco pro své zdraví. Zároveň se ale také pobavit a třeba i vyhrát drobnou cenu v bohaté tombole pro malé i velké.

Silvestrovský běh má start i cíl před hudebním altánkem v Rudolfově aleji olomouckých Smetanových sadů, kde se 31. prosince od jedné hodiny po poledni uskuteční prezentace účastníků. Ve dvě odpoledne se pak nejen běžci vydají na tři různě dlouhé trasy.

"Ty vedou po asfaltových cestách parku a lze je absolvovat i chůzí, na kolečkových bruslích, s kočárkem, na běžkách nebo třeba na trakaři. Vítané jsou také malé děti s doprovodem a pejskaři. Pro všechny jsou na výběr tratě o délkách 1300, 2600 a 5200 metrů," uvedla Jana Matějíková z pořádajícího běžeckého klubu TJ Liga stovkařů Olomouc.

Co se spolu s trasami po tři desetiletí konání populární akce rovněž nadále nemění, je její filozofie.

"Silvestrovský běh není závodem a koná se za každého počasí. Startovné je dobrovolné a všechna startovní čísla jsou po doběhu slosována v tombole," řekla Matějíková, podle níž drobné odměny za samotný sportovní výkon čekají pouze na nejrychlejší běžce na všech třech vypsaných tratích.

V průběhu olomouckého „Silvestráku“, jehož se v posledních letech zúčastnilo aktivně či v rolích diváků na trati vždy několik stovek lidí, se jako občerstvení podává čaj a rum. Smetanovy sady ale v průběhu stále více populární akce pokaždé provoní třeba také cukroví a ovocné destiláty přinesené samotnými návštěvníky akce. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: