VIDEO: Požár v Olomouci zachvátil prodejnu s obuví, škoda je za milion a půl




V poslední den roku vypukl po půlnoci požár prodejny s obuví v olomoucké Rooseveltově ulici. Hasiči museli evakuovat dva lidi, požár se obešel bez zranění. Škoda byla vyčíslena na téměř milion a půl.

Telefon krátce po nedělní půlnoci vyburcoval hasiče, když se na lince ozvalo, že v Rooseveltově ulici jsou vidět plameny v obchodě s obuví v přízemí bytového domu. 

Hasiči do hořících prostor obchodu vnikli násilím a požár, rozšířený již na celkové ploše menšího obchodu s obuví, dostali záhy pod kontrolu.

Požár vyžadoval postupné vyklizení poškozeného vybavení, ale i skladovaného zboží. "Během své činnosti hasiči provedli také ochlazení a odvětrání prostor pomocí přetlakové ventilace. Celý objekt i bytové jednotky nad prodejnou překontrolovali pomocí termokary. Z objektu při zásahu byly evakuovány dvě osoby bez zranění," uvedl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Co stojí za příčinou vzniku požáru na místě došetřují vyšetřovatelé hasičů a policie. "Prozatím není určen důvod vzniku požáru, pravděpodobně půjde o technickou závadu na elektroinstalaci," dodal mluvčí hasičů. Majitel a provozovatel prodejny celkově výčislili škodu ve výši 1,4 milionu korun. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: