FOTO: Opilec narazil do značky, stromů a božích muk. Měl skoro 3 promile



 07. 01. 2018

Na pěkný malér si zadělal 56letý muž, který v sobotu dopoledne usedl za volant opilý. V Ludéřove najel na vyvýšený ostrůvek a pak narazil do značky a dvou líp. Auto zastavil až náraz do božích muk. Pak nadýchal skoro tři promile.

Jízdu pod vlivem alkoholu ukončil v Ludéřově, místní části Drahanovic na Olomoucku, až náraz do božích muk. Šestapadesátiletý muž usedl v sobotu dopoledne za volant s téměř třemi promile. 

Za volanten toyoty se vydal směrem na Kníničky. Své schopnosti však přecenil.

"Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a najel do středu vozovky, kde najel na vyvýšený ostrůvek, narazil do dopravní značky, posléze do dvou líp a jeho jízdu ukončily až boží muka," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Miluše Zajícová. 

Policisté dali na místě řidiči dýchnout a alkoholtester jim ukázal 2,73 promile alkoholu. "Druhá zkouška měla ještě vyšší hodnotu a to 2,79 promile," dodala mluvčí policie. 

Řidič navíc utrpěl zranění, se kterým musel být převezen do olomoucké fakultní nemocnice, kde se nevyhnul ani odběru krve. "Škoda na poškozeném vozidle, stromech a božích mukách byla předběžně vyčíslena na 343 tisíc korun,"dodala mluvčí policie. 

Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu nyní hrozí až tříletý pobyt ve vězení. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: