Vánoční stromeček museli likvidovat hasiči. Někdo ho vyhodil z okna do koruny stromu



 23. 01. 2018

Vskutku kuriózní výjezd absolvovali olomoučtí hasiči. Někdo se totiž zbavil vánočního stromku tím způsobem, že ho vyhodil z okna. Jenže se zachytil v koruně vedle domu stojícího stromu. Reálně tak hrozil jeho pád a něčí zranění.

Že je práce hasiče záslužná, o tom nepochybuje snad nikdo. Že je pestrá, to by potvrdili sami hasiči. Někdy však i oni jen zírají, co že to vlastně musí řešit. Do podobné kategorie by jistě spadal i jejich páteční výjezd.

Pozorný soused z Fischerovy ulice si všiml, že v koruně listnatého stromu, který leží v těsné blízkosti jednoho z panelových domů, je zachycen podstatně menší jehličnatý strom. Zalarmoval tedy hasičský dispečink.

„Hrozilo, že stromek silný vítr odnese na dětské hřiště, proto všímavý občan zavolal hasiče. Ti obešli dům, zjistili, kterým oknem se dostanou ke stromku nejblíže a stromeček z osmimetrové výšky shodili hákem dolů,“ popisovala zásah olomoucké jednotky mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimír Hacsiková.

Vše nakonec dobře dopadlo a stromek skončil tam, kde původně zřejmě měl. Tedy na zemi. Příště by si však lidé s ohledem na možné důsledky svého jednání měli dobře rozmyslet, jak s vánočními stromky naloží. Nechybělo moc k tomu, aby došlo k velké tragédii.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: