Inovace v Muzeu moderního umění. Ke Století relativity přibyde výstava sbírky Miloslava Holého



 12. 03. 2018

Jedna zbrusu nová a druhá inovovaná výstava. Století relativity představující mimořádná díla 20. století, se dočkalo kompletní přestavby. Na něj navazující Pohledy do sbírek, prezentují sbírku Miloslava Holého.

Přiblížení výjimečných uměleckých děl dvacátého století. Takový je cíl výstavy s názvem Století relativity, která se dočkala kompletní přestavby. K vidění zde jsou krom obrazů také plastiky, sochy či kresby. To vše doplněné novým osvětlením.

Návštěvníci se mohou těšit na díla Emila Filly, Otty Gutfreunda, Jana Laudy, Toyen a řady dalších.

„Dvouměsíční uzavření výstavních prostor veřejnosti posloužilo také k zlepšení technického vybavení výstavy. Cenné exponáty tak můžete vidět v novém světle, a to doslova. Původní zářivky byly totiž nahrazeny světly, u kterých jde regulovat světelnost i UV záření,“ uvedl v souvislosti s inovací výstavy tiskový mluvčí muzea Tomáš Kasal.

Cyklus výstav Pohledy do sbírek je volným rozšířením Století relativity. Představuje blíže jednotlivé vybrané autory. V tomto případě v rámci sbírky Miloslava Holého.

Na milovníky umění tak čekají kresby Julia Mařáka, Josefa Navrátila či Jana Preislera.

„Za mimořádnou akvizici lze označit také kresby dvou umělců židovského původu – Jiřího Karse, pocházejícího z Čech, a Julese Pascina, narozeného v Bulharsku,“ připomněla kurátorka výstavy Helena Zápalková.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: