Na jaře góly nedáváme, mrzelo Jílka po remíze Sigmy s Karvinou




První poločas nepřinesl mnoho šancí. Za to druhý hned několik. Karviná poté, co inkasovala, rychle srovnala krok. To už se do konce nezměnilo.

Zimní počasí se vrátilo také do Olomouce. Hru doprovázelo místy husté sněžení, které však hráčům v šortkách nedělalo nijak zásadní problém.

V prvním poločase se neprosadil ani jeden z týmů Olomouc – Karviná, i když ke gólu měli hostující blízko. Ve 14. minutě totiž hlavičkovali z rohu, míč skončil za brankou. „Sigma hodně tlačila, měla hodně šancí. My hodně skákali do střel,“ okomentoval v televizním duelu trenér Karviné Josef Mucha.

Ještě blíž měli hosté v 36. minutě. Wagner hlavičkoval o zem, míč se valil do branky, ale brankář Reichl jej na čáře vyrazil.

Domácí Jakub Řezníček měl neskutečnou smůlu nebo nepřesnou nohu. Mávala na něj otevřená brána, brankář byl na jejím pravém boku, ale olomoucký hráč s číslem 37, navíc nechráněný, branku přestřelil. „Řezníček měl šance, které po gólu volaly. Věřím, že to vrátí v dalších zápasech. Bohužel na jaře góly nedáváme,“ mrzelo trenéra Sigmy Václava Jílka.

Naštěstí toho nemusela Olomouc litovat. V 67. minutě těsně vedle brány z ostrého úhlu střílel Jakub Plšek a vymetl horní protější roh. „Dostali jsme se do vedení, což jsme si zasloužili po tlaku v druhém poločase. Pak se projevila nekoncentrovanost. Neměli jsme štěstí,“ mrzelo Plška.

Do minuty Karviná vyrovnala. Reichl nedosáhl na pozemní střelu – 1:1. „Vyplynulo to ze hry. Zkusil jsem míč navézt a zapadl k tyči. Dobrá byla kolmá přihrávka a hlavně to, že jsem měl hodně času,“ řekl střelec vyrovnávacího gólu Lukáš Budínský.

Plšek ukázal o několik minut později, jak přesnou má střelu. Le Giang se musel natáhnout, aby míč vyboxoval mimo bránu. „Potkali jsme mančaft, který na jaře válí, což se o nás říct nedá. Nedokázali jsme přidat druhý gól, který by rozhodnul,“ dodal Plšek.

Do konce zápasu už žádný tým branku nepřidal. Olomouc remizovala s Karvinou na vlastní půdě 1:1. „Zlatej bod. Snažíme se odpíchnout od dobré defenzivy. Vepředu máme kvalitní hráče a vždy nám tam něco spadne,“ těšilo Budínského.

„Hrálo se na výborném terénu. Le Giang nás podržel, mužstvo bojovalo celé. Spoustu sil nás stálo, že jsme ztráceli míče zbytečnými chybami. Pro nás je to šťastný bod,“ dodal Mucha.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: