FOTO: Z domu v centru Olomouce spadla část římsy, cihly naštěstí nikoho nezranily




Několik cihel spadlo z atiky domu v centru Olomouce na chodník. Naštěstí po chodníku v tu chvíli nikdo neprocházel. Místo museli zabezpečit hasiči.

Část atiky dou v Legionářské ulici se zřítila v pátek brzy ráno. Hasiči na místo vyjížděli s výškovou technikou zhruba ve čtvrt na osm ráno. 

"Z římsy domu spadlo několik drobných cihel a omítka. Hasiči místo zabezpečili, ustavili výškovou techniku a z plošiny sundali ze střechy další cihly, které by mohly hrozit pádem. Jednalo se o několik drobných kousků převážně v okolí rýny a okapu," uvedla mluvčí hasičé Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

"Velitel zásahu povolal na místo statika, který po kontrole objektu zjistil, že není staticky narušen," řekla mluvčí hasičů.

Hasiči po úklidu chodníku a silnice v devět hodin ráno mohli místo zase opustit. "Na místo zásahu se dostavili také zástupci města a majitele. Nikdo z kolemjdoucích nebyl při události zraněn," dodala Hacsiková. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: