V Olomouci řádila Tornáda se Znojmem. Děti si národní finále užily




Splněný sen, který stále ještě nekončí. Pro účastníky olomouckého národní finále východ byla samotná účast v této turnajové fázi velmi prestižní záležitostí. Šest z nich může dokráčet až na republikový Olymp. Největší krok k němu učinila znojemská Mládežka a lutínská Tornáda.

Šestnáct týmů ze sedmi různých krajů, čtyřicet odehraných zápasů, šest postupujících do republikového finále. Ale hlavně bezpočet dětské radosti a úsměvů. Takové bylo národní finále florbalového turnaje pro první stupeň základních škol, který hostila hanácká metropole Olomouc.

Ve čtvrtek se na palubovce sportovní haly Střední školy polytechnické představili kluci. Z osmičky účastníků se z postupu radovala znojemská Mládežka, náchodská Komenda a Uherský Ostroh. V pátek hrála děvčata. A tentokrát zazářily holky z Olomouckého kraje. Tornáda Lutín smetla všechny soupeře a mohou se těšit na vrchol turnaje v Ostravě. Stejně tak druhé Sovičky Žarošice a bronzová ZŠ Horní z Brna.

„Olomouc potvrdila, že je nejlepší možnou volbou pro tuhle turnajovou fázi. Celá akce proběhla hladce, za což můžeme poděkovat především zástupcům zdejšího klubu FBS Olomouc. Poděkování patří také množství diváků, kteří si našli cestu do haly v Rooseveltově ulici a vytvořili parádní atmosféru. Pro děti to byl životní zážitek,“ komentovala turnaj Denisa Franzeová z Českého florbalu.

Hanáci se s pořadatelstvím vypořádali na výbornou. Nyní předávají štafetu Ostravě. Právě tam totiž letošní ročník 20. dubna vyvrcholí.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: