Olomoucká Flora slaví šedesát let květinových výstav. Symbolem bude narozeninová kytice



 26. 03. 2018

Hlavní expozicí nazvanou Pugét pro Flóru přivítá na konci dubna olomoucké výstaviště návštěvníky, kteří přijdou oslavit 60 let od první zahradnické výstavy. Těšit se mohou také na floristickou show, květinový workshop či projekci filmů s ekologickou tématikou. Bonusem bude talkshow s významnými hosty.

Když se v roce 1958 začala psát historie květinových výstav v Olomouci, málokdo tušil, že se protáhne minimálně na dalších šedesát let a pořád se bude těšit nesmírné oblibě. Výstava s názvem Pugét pro Flóru, která se bude na výstavišti Flora konat od 26. do 29. dubna, tato slova potvrzuje. V rámci oslav mimořádného jubilea se mohou příchozí těšit na zvláštní akce.

„Symbolika narozeninové kytice je Adrianinou nití celé projekce největšího pavilonu olomouckého výstaviště,“ přiblížila autorka výstavy Lucie Radilová.

 V pavilonu A bude k vidění floristická show, květinový workshop či interaktivní stěna, na které mohou návštěvníci nechat svůj vzkaz výstavišti. Pod jižní galerií bude mít svůj koutek projekce filmů s ekologickou tématikou. Chybět nebude ani oblíbená večerní prohlídka okořeněná o autorský komentář.

Mimořádně bude v pátek 27. dubna pořádaný retrovečer, v rámci nějž dorazí na talkshow zajímaví hosté spojení s olomouckým výstavištěm.

„Jarní etapa nejstarší a také nejproslulejší zahradnické a květinové výstavy v České republice je tradiční přehlídkou jarních květinových výsadeb ve Smetanových sadech. Ozdobou parků jsou nové expoziční záhony s 24 000 kusy tulipánů, narcisů, krokusů a hyacintů. Díky mlatovým cestám může návštěvník parku vstoupit přímo do prostoru záhonu a obdivovat rostliny z bezprostřední blízkosti,“ lákala mluvčí výstaviště Michaela Nováková.

Brány výstaviště budou otevřeny od 26. do 29. dubna, a to vždy od 9 do 18 hodin. Plné vstupné stojí online 120, na místě 150 korun. K dispozici budou i zlevněné a rodinné vstupenky.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: