V Olomouci od úterý začnou úpravy břehů Moravy. Řidiči musí parkovat jinde



 03. 04. 2018

Od úterý začnou stavební práce na protipovodňových úpravách ve vybraných lokalitách Olomouce. Přinese to i praktický dopad na řidiče - ti budou muset parkovat jinde, než dosud byli zvyklí.

Další etapa stavby protipovodňových opatření začne v úterý. "V prvních dvou podetapách, které se budou odehrávat od 3. dubna do 20. května, budou uzavřeny pouze části ulic Blahoslavova, Sokolovská, Na Letné, kapitána Nálepky a Gorazdova náměstí. Most Komenského bude průjezdný pro osobní dopravu i MHD," uvedla mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá. Až do konce června bude most průjezdný pro MHD.

Celá část stavby, která se týká okolí mostu v ulici Komenského a potrvá patnáct měsíců, je rozdělena zhotovitelem do šesti podetap. "Podstatné je, že stavba nezatíží hned od začátku celou oblast," dodala mluvčí radnice. 

A řidiči, kteří jsou zvyklí parkovat v ulicích v blízkosti nábřeží, budou muset hledat místo k zaparkování vozu jinde. Třeba na Masarykově třídě. "Tam po obou stranách ulice bude po celou dobu stavby možno parkovat vozidla vždy od 19 do 7 hodin. Důležité ovšem je, aby zde majitelé aut nenechávali zaparkovaná vozidla i mimo daný noční termín. Pokud by nastaly takové problémy, které by komplikovaly plynulost dopravy po Masarykově třídě, budou policisté trvat na zrušení této výhody," upozornila Štědrá. 

Další parkovací místa vzniknou na zelených pásech v ulicích Charkovská a Na Bystřičce. Odstavné parkoviště pro obyvatele Černé cesty vznikne po úpravách terénu a instalaci bezpečnostní kamery také v Pasteurově ulici v zatáčce u čerpací stanice. 

Další desítky parkovacích míst, určených primárně pro rezidenty dotčených ulic, mohou být zajištěny například v ulicích Šmeralova, Na Letné, Kavaleristů či v ulici Pasteurova na parkovišti střední zemědělské školy. O této možnosti se však zatím jedná. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: