FOTO: Iluze džungle v Olomouci? Výstaviště se proměnilo v tajemnou Indonésii



 06. 04. 2018

Tajemný tropický prales či osada horského kmene Dani. To je jen malá ochutnávka z výstavy Tajemná Indonésie, která probíhá na olomouckém výstavišti Flora. Zájemci ji mohou navštívit až do konce října.

Od března do října potrvá na olomouckém výstavišti unikátní výstava Tajemná Indonésie. Návštěvníky přenese do hlubin Asie, mimo jiné do indonéského pralesa, kam se většina Evropanů nikdy v životě nemá šanci podívat.

Podle organizátora Rudolfa Švaříčka se akce zaměřuje především na Novou Guineu. Expozice vznikla na základě exotických výprav velkých cestovatelských osobností této země, jakými byli například Jiří Hanzelka, Miroslav Zikmund či Miloslav Stingl.

Velkým unikátem jsou hlavně pětimetrové rituální totemy. Ty doplňují i rituální masky, oštěpy, luky a šípy či kamenné sekery. Osou výstavy jsou velkoformátové fotografie v rámech z kokosu či bambusu.

„Po celou dobu trvání expozice chystáme bohatý doprovodný program v podobě besed se slavnými osobnostmi. Snad se nám podaří zajistit i účast již 99letého Miroslava Zikmunda,“ uvedl organizátor Švaříček.

Výstava v palmovém skleníku na výstavišti Flora potrvá do 31. října. Plné vstupné stojí 90 korun, zlevněné polovinu. K dispozici jsou i zvýhodněné rodinné vstupenky.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: