FOTO: Hasiči znovu zachraňovali životy druhých. Tentokrát darováním krve



 14. 04. 2018

Nejcennější tekutiny na světě není nikdy dost. Vědí to také hasiči z Olomouckého kraje. Ve středu znovu zachraňovali životy druhých, jako to činí každý den. Tentokrát však trochu jinou formou. Darovali kus sebe. Darovali vlastní krev.

Dárcovství krve může přispět k záchraně nejednoho lidského života. Hasiči Olomouckého jej ve středu učinili také. Na transfúzním oddělení olomoucké fakultní nemocnice šlo šestnáct z nich příkladem všem zdravým spoluobčanům.

470 mililitrů, tedy skoro půl litru z krve každého hasiče, může pomoct při záchraně lidského života. Letošní odběr navázal na úspěšnou akci z loňského října.

„Mezi dárci bylo i šest hasičů, kteří darovali vzácnou tekutinu poprvé. Našli se však i tací, kteří krev darovali před mnoha lety, a nedávná výzva je oslovila a znovu se vydali krev darovat. Tři hasiči darovali krevní plazmu, zbytek daroval krev. Tentokrát se do akce zapojili kromě olomouckých hasičů také kolegové z Jeseníku, Zábřehu, Prostějova. Mezi dárci byla i jedna žena,“ komentovala akci tisková mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Podle Arnošta Lecha, velitele olomoucké stanice, hasiči v této akci spatřují velký přesah. Jakožto lidé, kteří se denně setkávají se situacemi , při kterých jde o život, vědí, jak důležitý je dostatek této životadárné tekutiny. Proto se rozhodli sami přispět.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: