Olomoucké děti se těší na čtyři nová hřiště. Město do nich investovalo 2,4 milionu korun



 25. 05. 2018

Tři zrekonstruovaná a jedno úplně nové hřiště budou sloužit od léta olomouckým dětem. Nové a bezpeční hrací plochy pro ty nejmenší i pro ty odrostlejší přišly hanáckou metropoli na skoro dva a půl milion korun.

51 hřišť a sportovišť opravila či nově vybudovala Olomouc mezi léty 2009 a 2018. Do této statistiky může zařadit i čtveřici nových prostor, které budou dětem sloužit od letošního léta.

Právě probíhají opravy hřišť v ulicích Na Vozovce, Jílová a Synkova. Úplně nové pak vznikne v Holici v ulici Ječmínkova.

„Hřiště ve vnitrobloku Na Vozovce je určeno pro děti od 6 do 12 let. Po demontáži starých herních prvků zde bude nová průlezka se skluzavkou, houpačka s baby košem, lanová průlezka a pružinové houpadlo. Prakticky stejné nové herní prvky dostane i hřiště v Jílové ulici. Hřiště v Synkově pak kromě klasických herních prvků dostane i lanový kolotoč,“ komentoval rekonstrukci náměstek primátora Aleš Jakubec.

Na novém hřišti v Holici bude krom herních prvků k dispozici i hrazda. Úplně zmizí staré a nevyužívané kovové konstrukce určené ke klepání koberců.

Existují také plány oprav dětských hracích ploch pro příští rok. Veškeré informace se lidé dozvědí na této webové stránce.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: