FOTO: V olomoucké zoo se narodila tři lvíčata, živé bylo ale jen jedno. Potřebuje klid



 29. 05. 2018

Ve volné přírodě je lev berberský úplně vyhubený. O to větší radost mají chovatelé z olomoucké ZOO radost z nového přírůstku. Na svět přišla tři lvíčata. Živé však bylo pouze jedno z nich.

Králové zvířat, jak se lvům přezdívá, mají dalšího následovníka. Ve volné přírodě vyhubený lev berberský je už chován pouze v zajetí. V České republice se jím pyšní olomoucká zoologická zahrada na Svatém kopečku. Právě ta oznámila narození mláděte.

11. května přišla na svět tři lvíčata. Živé však bylo pouze jedno z nich. Od té doby byl pavilon šelem na určitou dobu úplně uzavřen. Následně bylo omezení zmenšeno pouze na ubikaci lvů.

„Matce s mládětem je třeba poskytnout v prvních týdnech dostatek klidu. Návštěvníkům se tímto ještě jednou omlouváme za omezení a zároveň prosíme, aby se v následujícím obdobím nesnažili do ubikace přes zátarasy nahlížet. Lvici toto počínání stresuje,“ žádala mluvčí zoologické zahrady Karla Břečková.

Ačkoli se má lvíče čile k světu, ještě stále není vyhráno. Pokud přežije kritické období, stane se jubilejním dvacátým přírůstkem olomoucké zoologické zahrady.  

 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: