FOTO: Na olomoucký Garden Food Festival s Pohlreichem přišlo přes deset tisíc lidí



 04. 06. 2018

Olomouc potvrdila svou pověst gurmánské Mekky. Během víkendu 2. a 3. června do areálu ve Smetanových sadech zavítalo víc než deset tisíc příznivců kvalitní gastronomie. Čtvrtý ročník festivalu přinesl i dvě novinky.

Olomoucký svátek vybraného jídla a pití přinesl lahůdky od nejlepších lokálních restaurací i netradiční gastro koncepty. Podávaly se exotické pokrmy z Vietnamu či Srí Lanky, hmyzí delikatesy, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus. Nechyběly farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů. 

Hlavní tvář festivalu, Zdeněk Pohlreich, spolu se svým týmem vařil tříchodové degustační menu a servíroval ho v netradičních kulisách své mobilní restaurace. Speciální kamionový návěs se v Olomouci během chvilky proměnil v klimatizovanou restauraci s terasou, salonkem i venkovním posezením a svým hostům nabídl mimořádný kulinářský zážitek. Komfortu Wheels během festivalu využilo čtyři sta hostů. 

„Premiéra se vydařila, jsme hodně spokojení. Oba dny jsme měli vyprodáno a ověřili jsme si, že koncept funguje. Už teď se těšíme do Rožnova a Zlína,” řekl Zdeněk Pohlreich, hlavní tvář Garden Food Festivalu. 

Dvoudenní gastro event navštívilo přes deset tisíc návštěvníků a na výstavní ploše se představilo sedm desítek restaurací, vinařů, pivovarů, regionálních producentů, farmářů nebo výrobců medu. „Sobota byla rekordní návštěvností i skvělým počasím. V neděli byl areál i přes drobnou přeháňku po celou dobu plný korzujících a degustujících návštěvníků,“ připomíná Pavel Vysloužil, hlavní organizátor akce.

Návštěvníci si nenechali ujít živá vystoupení nejlepších českých kuchařů v čele se Zdeňkem Pohlreichem, michelinským šéfkuchařem Radkem Kašpárkem nebo trojnásobným Zlatým kuchařem Janem Punčochářem. Festival nabídl ukázku porcování velkých ryb, včetně filetování devadesátikilového tuňáka, vytáčení prvního letošního medu i dětskou zónu pro nejmenší návštěvníky. 

Na festivalu se tradičně platilo jednotnou měnou – grešlemi. Letos poprvé nebyly v papírové, ale v elektronické podobě. „Od téhle novinky jsme si slibovali pohodlnější placení, jak pro návštěvníky, tak pro vystavovatele. A to se povedlo,“ dodává Pavel Vysloužil. Nejvíce návštěvníků u stánků nakupovalo v sobotu. Ve špičce se během jedné minuty v systému objevilo 110 objednávek.

Nejvíc zákazníků obsloužil Food Truck olomoucké restaurace Grill Pub Pod Lipami. Za dva dny festivalu vydal 3600 porcí. Jeho obliba mezi zákazníky se projevila také v soutěži o nejlepší restauraci. V internetové anketě získal Grill Pub téměř třetinu všech hlasů.

Série Garden Food Festival pokračuje již za necelý měsíc v Rožnově pod Radhoštěm. Zde se milovníci dobrého jídla potkají v sobotu 30. června a v neděli 1. července. Na premiérovou rožnovskou zastávku pak naváže třetí ročník festivalu ve Zlíně. Tam se festival představí o prvním zářijovém víkendu.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: