Stovka stříkaček na jednom místě. Olomouc řeší další „injekční“ problém



 05. 06. 2018

Hanáckou metropoli čím dál víc trápí pohozené injekční stříkačky. Strážníci jich v neděli na Dvořákově ulici našli hned sto na jednom místě. Muži zákona infekční materiál okamžitě zajistili. Zároveň apelují na lidi, aby se vyvarovali jakéhokoli kontaktu.

Již skoro čtyři stovky infekčních stříkaček v letošním roce zajistila olomoucká městská policie. Alarmující číslo jednoznačně potvrzuje, že se injekce stávají jedním z hlavních problémů krajského města Olomouckého kraje.

Statistiku nálezů o sto kusů navýšil nedělní nález ve Dvořákově ulici. Dispečink městské policie přijal hlášení o velkém počtu nalezených kusů.

„Hlídka v prostoru autobusové zastávky nalezla zdravotnický materiál, ve kterém se nacházela zhruba stovka injekčních stříkaček. Některé injekce na sobě měly krytky, ty byly pravděpodobně nepoužité. Jiné byly bez krytek. Okolo ležely také rukavice a další infekční materiál,“ uvedl k případu tiskový mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Strážníci infekční materiál zajistili a nechali bezpečně zlikvidovat. Zároveň znovu apelují na všechny, aby se v případě nálezu injekcí v žádném případě stříkaček nedotýkali, ale aby jejich nález okamžitě nahlásili na bezplatnou tísňovou linku 156.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: