„Šedesátkové“ oslavy nekončí. Flora chystá plenérovou výstavu či film fest



 06. 06. 2018

Kulatiny olomouckého výstaviště Flora je třeba řádně oslavit. Výjimečný rok přináší i mimořádné akce. Tou další bude plenérová výstava ve Smetanových sadech. Velkoformátové fotografie budou mapovat historii Flory.

Plenérová výstava ve Smetanových sadech zavede návštěvníky do minulosti výstaviště. Na velkoformátových fotografiích uvidí uplynulých šedesát let Flory. Budou tak moct porovnat, jak moc se měnila doba a s ní i vizáž výstaviště a pořádaných akcí.

Připomínkou minulosti bude i květinová výzdoba Horního náměstí. Ta poukáže nejen na úctyhodný věk výstaviště, ale také na oslavy vzniku Československa. Lidé se mohou těšit na deset nádob ve tvaru pyramid a na závěsné mísy na sloupech veřejného osvětlení.

V rozáriu se 15. června uskuteční Zahradní slavnost výstaviště a studentů Slovanského gymnázia, jež slaví 150. narozeniny.

„Prázdninový Flora Film fest nabídne nejen unikátní projekci filmů, ale také možnost grilování na terase restaurace či posezení na dece v trávě. Vstupné bude zdarma,“ přiblížila další akci tisková mluvčí výstaviště Michaela Nováková.

Chystají se taky letní retrovečery či komentované prohlídky olomouckých parků, botanické zahrady či rozária.

Zkrátka - v Olomouci to bude žít. Bližší informace najdete na těchto stránkách.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: