FOTO: Opilý řidič v Olomouci "otočil" auto přes svodidla, pak nadýchal skoro tři promile




Kaskadér za volantem se skoro třemi promile v krvi se vydal do ulic noční Olomouce. Před čtvrteční půlnocí ale v Tovární ulici nevybral levotočivou zatáčku, vůz najel do svodidel a pak zaparkoval na boku. Řidič nadýchal skoro tři promile.

Osmadvacetiletý řidič ve čtvrtek usedl za volant fabie i přes to, že předtím popíjel alkohol. To se mu ale vymstilo, když před půlnocí v Tovární ulici nevybral zatáčku a auto otočil na střechu. 

"Řidič jel ve směru od ulice Jeremenkovy k ulici Lipenské. V levotočivé zatáčce pod nadjezdem na silnici I/35, z prozatím přesně nezjištěných příčin vyjel přes svodidla, následně se vozidlo otočilo a narazilo do kovového zábradlí schodiště," uvedla mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková. 

Šofér pak policii nadýchal přes 2,7 promile. "Řidiče si převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Hmotná škoda je předběžně odhadována na sto tisíc korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, jsou v šetření," dodala mluvčí policie. 

Řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.  

Opilců za volantem bylo víc

Nebyl však ve čtvrtek jediným řidičem, který usedl za volant opilý. Podobně si počínal už ve čtvrtek ráno i dvaačtyřicetiletý řidič náklaďáku v Lipenské ulici.

"Řidič nákladního vozidla Daf s návěsem, jedoucí v levém jízdním pruhu ve směru od ulice Tovární, měl přejíždět do pravého jízdního pruhu, ve kterém v tu dobu jelo osobní vozidlo Peugeot a které řídil 44letý řidič a s tímto vozidlem se střetl," popsala kolizi mluvčí policie.

Zatímco u řidiče osobního auta byla dechová zkouška negativní, řidič náklaďáku nadýchal přes jedno promile. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 35 tisíc a hrozí mu stejný trest, jako prvému hříšníkovi.  

Skoro dvě promile pak ve čtvrtek v Olomouci nadýchal také jedenapadesátiletý řidič fordu ve Vejdovského ulici. Poté, co nadýchal 1,9 promile přišel i on o řidičák a hrozí mu stejný trest. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: