FOTO: Dopravu u Olomouce zablokovaly dva kamiony, oba se otočily na bok



 27. 07. 2018

/AKTUALIZOVÁNO/ Převrácený kamion od deváté hodiny ráno blokoval nájezd na D35 nedaleko kruhového objezdu u obchodního centra Olomouc City na okraji Olomouce. Průjezd na Ostravu byl kvůli nehodě uzavřen. Ještě před polednem pak nedaleko odtud skončil na boku i další nákladní vůz.

Z převráceného kamionu unikla i nafta, kterou musí uklidit hasiči. 

"V důsledku nehody je nájezd na D35 ve směru na Brno a Ostravu  ze zmíněného kruhového objezdu uzavřen. Provoz zde odklánějí policejní hlídky," uvedla v pátek po desáté hodině dopoledne mluvčí policie Olomouckého kraje Marie Šafářová. 

"Hasiči provádí bezpečnostní zajištění místa události, nutná protipožární opatření a likvidují pomocí sorbentu větší množství uniklé nafty na komunikaci a to zhruba až na ploše 400 metrů," řekl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. 

Průjezdnost směrem na Ostravu byl uzavřen. Okolnosti havárie vyšetřuje policie. 

Nedaleko odtud boural i druhý kamion

K dalšímu převrácenému nákladnímu vozu zamířili hasiči krátce před polednem, když se převrátil na bok další náklaďák na silnici mezi Křelovem a místní části Olomouce Topolany.

"Nákladní automobil, převážející makadam, se při průjezdu zatáčkou z prozatím přesně nezjištěných převrátil na bok," uvedla mluvčí policistů Irena Urbánková. 

Převážený materiál se z korby vysypal na silnici. Při nehodě byl zraněn řidič náklaďáku. Alkohol byl u něj vyloučen orientační dechovou zkouškou.

"Hasiči po svém příjezdu zajistili vozidlo proti vzniku požáru a zahájili jímání a likvidaci většího úniku provozních kapalin. Pro dostatečnou zásobu sorbentem," uvedl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. 

K místu dorazilo další zásahový vůz určený pro likvidaci podobných chemických událostí.

Silnice mezi Křelovem a Topolany musela být uzavřena v obou směrech. Předpokládaná doba uzavírky byla několik hodin.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: