VIDEO: Chmaták ze sedačky v obchoďáku sebral iPhone za 15 tisíc, hledá ho policie



 23. 08. 2018

Nechat jen tak ležet na sedačce v olomouckém nákupním centru mobilní telefon iPhone 7 za patnáct tisíc se nevyplatilo čtyřiadvacetiletému mladíkovi. Zapomenutého mobilu si všiml zloděj, který využil příležitosti a mobilu se zmocnil. Teď po něm pátrá policie

Případ se odehrál 18. července krátce po poledni, kdy čtyřiadvacetiletý mladík odešel z lavičky v obchodním centru Šantovka a přitom na ní nechal ležet mobilní telefon iPhone7 Jet Black, který byl uložený v průhledném pouzdře značky Nilkin.

Jak ukazují záběry z bezpečnostní kamery, příležitosti se potom chopil zatím neznámý zloděj, který seděl na stejné lavičce.

"Ten vstává a jde k ležícímu tmavému předmětu, který odpovídá mobilnímu telefonu. Ten následně vezme a vrací se zpět na své místo, kde si sedá," popsala děj na videozáznamu mluvčí policie Olomouckého kraje Irena Urbánková. 

Podle záznamu mělo jít o muže, který byl oblečen do tmavého oblečení, na hlavě měl tmavou kšiltovku a nesl pravděpodobně dětskou aktovku či batoh s kostkovanými motivy. "Na lavičce se kromě něj nacházely dvě děti, malý chlapec a dívka. Právě tato dívka může být pro policii důležitým svědkem," dodala mluvčí policie.

Policie proto nyní žádá svědky o informace jak k malé dívce, tak muži, který mobil sebral. "Pokud by někdo muže či dívku z kamerového záznamu poznal, nebo by disponoval informacemi, které by vedly k jejich ztotožnění, ať prosím, kontaktuje policisty prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158," vyzvala mluvčí policie. 

Okradenému muži vznikla škoda asi za 15200 korun. Hledanému hrozí za zatajení věci až rok vězení. 

 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: