Na dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí uniklo z cisterny pět tun dehtu



 27. 08. 2018

Pět tun dehtu o teplotě 250 stupňů Celsia uniklo v noci na pondělí z cisterny jedoucí po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici. Policie musela dálnici uzavřít, v pondělí ráno byla průjezdná sníženou rychlostí.

Cisterna neměla dotažený ventil a na vozovku tak unikal horký asfalt. Na dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici ho vyteklo na asi půlkilometrový úsek dálnice přibližně pět tun. Policisté k případu vyjížděli pět minut po druhé hodině v noci. 

"Podle předběžného šetření došlo k technické závadě na ventilu cisterny. Řidič si všiml kouře a zastavil," informoval mluvčí policie Olomouckého kraje Libor Hejtman.

"Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce. Hasiči se pokoušeli ventil uzavřít. To se jim podařilo, část dehtu proto zůstala uvnitř cisterny," uvedla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.  

Hasiči svůj zásah na místě ukončili pět minut před pátou hodinou ráno. 

"S tekutým dehtem nelze nic dělat, musí zatvrdnout, aby šel odstranit, případně seškrabat z komunikace. Velitel zásahu si na místo povolal pracovníky životního prostředí, kteří si převzali situaci k dalšímu řešení," dodala mluvčí hasičů.

Policie v noci dálnici uzavřela. "Dálnice byla v 02.30 hodin uzavřena a doprava od Olomouce byla odkloněna od exitu 261 kilometru u Křelova na souběžnou silnici II/635," dodal mluvčí policie.

Ve třičtvrtě na sedm ráno byly značky odstraněny a dálnice byla zprovozněna oběma pruhy se sníženou rychlostí na 80 kilometrů v hodině. "U řidiče byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem," řekl mluvčí policie Hejtman.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: