Hasiči uctí kolegu, který zemřel při nehodě cisterny, o den později se rozezní sirény



 29. 08. 2018

Na památku hasiče, který minulý pátek zemřel na Šumpersku při nehodě hasičské cisterny, spěchající k zásahu, se rozezní v první zářijové poledne celém Olomouckém kraji sirény. O den dříve zesnulého kolegu uctí kolegové v celém Česku minutou ticha.

Na svého kolegu Jiřího Rýznara, který minulý pátek zemřel při dopravní nehodě hasičského vozu na Šumpersku (psali jsme zde), uctí v pátek v poledne jeho kolegové v celé republice minutou ticha. Rozhodl o tom generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Drahoslav Ryba.

V sobotu se pak na počest zemřelého hasiče rozezní sirény v celém Olomouckém kraji, kde hasič působil. "Zvuku nebude předcházet žádné upozornění či doprovodný text. Bude se jednat o souvislý nepřerušovaný tón v délce 140 sekund," dodala mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková. 

Generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba rozhodl o uctění památky tragicky zesnulého příslušníka Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, nprap. Jiřího Rýznara, který zemřel při výkonu služby v pátek 24. srpna 2018 cestou k zásahu. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: