VIDEO: Obyvatele paneláku probudil požár, hasiči evakuovali tři desítky lidí




Nepříjemné brzké probuzení čekalo v pondělí ráno obyvatele jednoho z paneláků v Hermannově ulici Olomouci. Před půl druhou ráno tam propukl požár v bytě v prvním patře. Z oken stoupal černý dým a šlehaly plameny.

"Hasiči v hustě zakouřených prostorech nalezli ohnisko zahoření v části kuchyně. Během pár minut zabránili prostupování ničivých plamenů a pokračovali v dohašování," uvedl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Nájemnice bytu se za pomoci souseda dostala včas do bezpečí. Oba se ale nadýchali nebezpečných zplodin hoření, nájemkyně z vyhořeného bytu byla po ošetření převezena k následné nemocniční péči. 

Hasiči z panelového domu evakuovali zhruba tři desítky obyvatel, domů se všichni navrátili po celkovém odvětrání a ochlazení chodeb.

Co stojí za příčinou vzniku požár je aktuálně v šetření, škoda po požáru byla prozatím vyčíslena na půl milionu korun.

 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: